Kennel Dream Poodles

Phantom Standard Poodles of Norway

Hovedside curly.no * Hovedside pudler

Våre avlshanner: Nestor * Arsène * Absolute

Våre avlstisper: Jaffa * Kaia * Kitty * Awesome * Angel

Pensjonerte hunder: Ella * Aida * Lokina * Liesel * Dolly

Andres hunder: Elron * Dennis * Evita * Elvis

Valpekull: A-kull * B-kull * C-kull * D-kull * E-kull * F-kull * G-kull * H-kull * I-kull * J-kull * K-kull

Planlagte kull: 2021 * 2022/2023

For nyheter sjekk vår FACEBOOK-GRUPPE DREAM CURLIES AND POODLES

Email Lene@curly.no for info


Vi har fått nytt domene: www.dreampoodle.no
Sjekk våre valpeplaner for 2021 og 2022
Vi har reservert en ny hann i Tyskland!

Informasjon

Vi startet det første oppdrettet av phantom-fargede pudler i Norge i 2010 med Ella, den første phantompuddel importert til Norge. Fremdeles er det kun oss samt noen av våre valpekjøpere som avler phantom storpudler i landet.

Phantom er tofargede pudler, mørk farge på kroppen og lysere tegnigner. Dette er favoritt-puddelfargen vår og gir hundene et flott uttrykk. Om man vil kan man klippe dem i tradisjonell puddelklipp eller man kan klippe dem jevnt kort over det hele og da får man et helt annet inntrykk av hunden enn det tradisjonelle puddelutseendet. For den som ønsker en hund med de fine puddel-egenskapene, nevnes kan allergivennlig, røytefri, luktfri, allsidig, meget intelligent og ikke minst fantastisk gemytt, men som kanskje vil ha en hund som ser annerledes ut, så er dette den perfekte hunden.

Tofargede pudler er veldig populært nedover i Europa og i Nord-Amerika men er ikke godkjent av Norsk Kennelklubb som korrekt puddelfarge. Heldigvis har Norges Hunder Landsforbund godtatt oss, her får vi stamtavler, og registrerer valper med godkjent farge. Vi kan stille ut på offentlige utstillinger og oppnå både nasjonale og internasjonale championater (gjennom det internasjonale hundeforbundet Alianz). Vi slipper å reise helt til Tyskland som vi gjorde for Ellas avlsgodkjenning.

Litt om phantom farge:
Svart grunnfarge med lysere tegninger er vanligst, brun eller grå grunnfarge kan også forekomme. De lyse områdene bestemmer hva man kaller den aktuelle nyansen av phantom. Fra Black & Red, via Black & Apricot, Black & Tan til Black & Cream. Fordi Black & Tan er en vanlig betegnelse på lignende farge i andre raser så blir ofte alle Phantom med svart grunnfarge kalt for Black & Tan selv om de egentlig er en mørkere eller lysere nyanse.

OPPDATERING: Nå heter det Fawn som en samlebetegnelse for rød, aprikos og krem. Vi registrerer valpene nå som sort & fawn for de tofargede.

Phantom forekommer langt tilbake i puddelhistorien men fordi genet er recessivt kan det ligge skjult i mange generasjoner. Først når en hund arver genet fra begge foreldrene kommer det til syne. Selv da (med ensfargede foreldre som er bærer av genet) er det bare 25% sannsynlighet for at valpen får genet fra begge to og blir en phantom.

I Norge finnes det en voksende gruppe phantom storpudler, alle er enten importert eller oppdrettet av oss. Alt startet med Ella. Klikk på Ella for å lese historien om hvordan det gikk til at Ella kom til oss, og reisen vi har hatt med henne.

Vi reiste til Tyskland for første parringen av Ella og beholdt Aida Dream fra første kullet. Sommeren 2012 importerte vi hannhunden Nestor fra Tyskland (Colour Royale Nestor von der Silbermöwe).

Disse første hundene er våre egne familiehunder og kjæledyr, i tillegg til å være avlshunder. Aida bor hos min svigerinne som også er min nabo, så det er Ella og Nestor som bor hjemme. De går løs på gårdstunet, er med oss overalt og deler gleder og sorger med oss.

Alle er familiehunder med utmerket gemytt. Vi fikk det første kullet i 2012 og har hatt et kull i året siden. Fra 2017 har vi to kull per år.

Våren 2015 importerte vi tispene Lokina og Liesel, samt hannen Loomes (solgt) fra Tyskland. Fra D-kull beholdt vi tispen Dolly. I 2018 importerte vi en ny hann, Arsène Kingdom of Red Elegance, fra Frankrike. For parring av Dolly reiste vi til England.

Alle disse er satt ut på fôr hos lokale familier hvor de får full oppmerksomhet. Nå er de fleste overtatt av fôrvertene men vi har fem unge tisper ute på fôr.

Foreldrene er helsetestet og valpene får stamtavle fra NHL. Valpekjøper kan senere registrere hunden i NKK hvis det er et ønske. Valpene får fôr av høy kvalitet, blir fulgt opp med markekurer, microchippet og får helseattest ved åtte ukers alder, samt kjæledyrpass. Hver valp blir forsikret individuelt.

Valpene blir født og oppdrettet i vår stue. Jeg sover ved siden av valpebingen og passer på til hver eneste amming at ingen valper blir ligget på og at alle får die. De blir veid ofte for å sjekke at de tar til seg nok næring. Når de er gamle nok får de gå ut i egen luftegård og kan deretter gå inn og ut mellom luftegård og stue.

Valpene venner seg til barn, andre hunder, hest (og sau hvis det er om sommeren). Vi er spesielt opptatt av god sosialisering og følger en plan hvor valpene fra tre ukers alder blir kjent med barn og voksne utenfor familien men i nærmeste krets. Fra fem ukers alder får valpekjøperne komme på besøk. Vi går turer med valpene og kjører dem i bil.

Vi er veldig nøye med markekurer og fôring. Vi bruker Vom Puppy råfôring. Valpene blir også tilvendt tørrfôr.

Jeg er ekstremt interessert i genetikk, og er stadig på utkikk etter nye blodslinjer for genetisk variasjon og friske hunder.

Vi har også allergivennlige Curlyhester og allergivennlige Sibirkatter. Vi startet opp med Curlyhester i Norge i 2000 ved å importere de tre første Curlyhestene til Norge fra USA og har siden hatt 40 Curlyhester. Vi har lang erfaring med allergitesting på hest.

Kontaktinfo:
Lene Krone
Hvittingfossveien 373
3089 Holmestrand
Tel 33051422 / 93803906

Om oppdrettsvirksomheten

Du kjøper valpen fra firmaet Lene Krone som er et eneeierforetak drevet av ekteparet Peter Krone og Lene Krone. Foretaket driver med hesteoppdrett, hundeoppdrett, import og eksport av hunder, hester og varer, samt nettbutikk, på Krone gård i Holmestrand. Firmaet ble enhetsregistrert i 2000 og er også registrert i foretaksregisteret og merverdiavgiftsregisteret. Som valpekjøper betyr det at du har større rettigheter når det gjelder kjøp fordi kjøpet reguleres ved Forbrukerkjøpsloven, og du kan få hjelp av forbrukerombudet ved en tvist.

Ved kjøp fra en vanlig hobbyoppdretter, regnes det som kjøp mellom private, og du er da prisgitt selgers vilje til å følge opp hvis det skulle være feil eller mangler ved valpen, om du ikke skal gå til sivilt søksmål. Jeg strekker meg langt for at du som valpekjøper skal være fornøyd.

Hvem er mva-pliktig?

Merverdiavgift er en omsetningsavgift på det endelige forbruket av varer og tjenester. I utgangspunktet skal det beregnes merverdiavgift ved all omsetning. Dette innebærer at alle varer og alle tjenester som omsettes innenlands, blir avgiftspliktige med mindre de er særskilt fritatt eller unntatt fra beregning av merverdiavgift.

Næringsdrivende skal registreres i Merverdiavgiftsregisteret når omsetning og uttak som er omfattet av mva-loven til sammen har oversteget 50 000 kroner i løpet av en periode på tolv måneder. Man skal altså legge til mva på (hele) den første fakturaen som overskrider grensen.

Et normalt valpekull selges for mere enn 50000 kr, så logisk burde de fleste oppdrettere være mva-pliktige. Det er mange som unnslipper dette og det godtas som regel av skattemyndighetene da de fleste hundeoppdrett går med underskudd (her regner man også inn utgifter til å stille ut og merittere avlsdyrene).

Jeg har 20 års erfaring fra hesteoppdrett og vet alt om hva det vil si å gå med underskudd på oppdrett. Hundeoppdrettet drives profesjonelt og med mål om å gå med overskudd etter hvert. Jeg har investert i fem avlshunder fra utlandet og tre fra eget oppdrett. Dette er oppfyllelse av en målbevisst langtidsplanlegging som startet i 2007.

Jeg har valgt å være merverdiavgiftspliktige fra første krone, og betaler også skatt av eventuelt overskudd. Det betyr imidlertid at du må betale mva på valpeprisen, akkurat som om du betaler mva for det meste annet du kjøper som forbruker.

Hvorfor kjøpe fra oss?

Jeg har brukt mange år på planlegging, leting og investering. Les på Ella sin side om historien som begynte i 2007. Tre år tok det før det var mulig å få kjøpt en phantom tispevalp. I 2012 var jeg heldig som fikk kjøpt en hannvalp med passende stamtavle. Phantom storpudler er sjeldne, det er bare en håndfull oppdrettere i Europa og de fleste hundene er i slekt med hverandre.

Fra 2012 sto jeg på venteliste hos flere tyske oppdrettere for en tispevalp til, som hadde avstamning som ville passe med vår hannhund. Tre år tok det før det var et passende kull med phantom tispevalper til salgs, og da slo jeg til og importerte like godt to tisper og en hannvalp i 2015.

Fordi det er mange av de samme blodslinjene som går igjen hos phantom storpudler bruker jeg mye tid på å lete etter nytt blod for å unngå innavl. Høsten 2017 fant jeg etter intens søken et kull med ensfargede fawn valper med en ønskelig stamtavle. Jeg importere to hannvalper fra dette kullet. Å parre med ensfarget hund vil gi ensfargede valper som bærer phantomgener og normalt vil gi halvparten phantomvalper i neste generasjon. Dette er langsiktig arbeid hvor man planlegger mange år framover i tid, generasjon på generasjon. Totalt åtte hunder har jeg importert fra Sveits, Tyskland og Frankrike.

Jeg har brukt, og bruker mye tid på å studere genetikken når det gjelder fargene og hvordan de nedarves. Målet er at hundene skal ha genene at/at og ky/ky, slik at man ikke får sobel, brindle eller parti i kullet og det har vist seg å holde stikk hittil.

Det viktigste er gemyttet. Jeg avler kun på hunder jeg føler har flott gemytt for en familiehund. Dernest skal de være friske og uten lyter og vi tar de helsetester som er relevante for dette. Jeg studerer genetiske sykdommer og gjør mitt beste for å unngå å doble opp på recessive sykdomsgener.

Eksteriøret er også viktig og jeg jobber for at valpene skal ha et godt eksteriør, og stiller ut avlshundene som et ledd i dette.

Eller i utlandet?

Hvis du ønsker en phantom storpuddel så har du valget mellom å kjøpe en i Norge eller gjøre som jeg gjorde, sette deg på venteliste hos aktuelle oppdrettere i utlandet. Hvis de i det hele tatt vil akseptere en kjøper fra utlandet. På grunn av reglene for import må valpen må rabiesvaksineres ved minst tolv ukers alder, og så vente minst tre uker til før den kan reise til Norge eller Sverige. De færreste oppdrettere er villige til å beholde valpen i sju-åtte uker ekstra med de utgiftene og merarbeidet (sosialisering, lære å gå i bånd, trene på å bli husren osv) det fører med seg, men hos enkelte kan du få det til mot å betale ekstra. Når du henter valpen vil du ofte oppleve å ikke treffe hverken valpens foreldre eller søsken, fordi valpene er avvent og foreldrene bor på fôr hos andre familier, og alle de andre valpene er solgt og reist for lenge siden.

Når du henter valp fra utlandet, skal det betales 25% merverdiavgift av valpen på grensen til Norge, samt at valpen må oppfylle kravene til import mht vaksinering og markekur. Du må også sette deg inn i hva slags stamtavle valpen har og hvilket forbund den er registrert i (det er et utall kennelklubber og hundeklubber som registrerer hunder i utlandet) og hva det innebærer for omregistrering til Norge.

Ved kjøp i Norge er alt lettere. Du kan besøke valpekullet, treffe foreldrene og oppdretteren før du bestemmer deg (det kan du i utlandet også men det blir en ekstra utenlandsreise på det). Det er lettere å holde kontakt med oppdretteren og lettere å levere valpen tilbake hvis det mot formodning skulle være noe galt med den eller det ikke fungerer hos dere. Det er lettere å sjekke referanser og ta kontakt med andre valpekjøpere fra samme oppdretter, samt treffe noen av disse hundene på forhånd hvis du ønsker.

Gå videre for å lese om venteliste, garanti og pris


...

Press BACK in your browser to go back to previous page. --- No frames visible, stuck in somebody else's frames or is it wrong language? Go to the front page and start over.
Trykk på TILBAKE i nettleseren din for å gå tilbake til forrige side. --- Ingen ramme synlig, sitter du fast i andre sine rammer eller er det feil språk? Gå til forsiden og start på nytt.