curly.no nettbutikk


Curly.no nettbutikk

Litt om firma Lene Krone og innehaveren

Firmaet er et eneeierforetak startet i år 2000. Innehaveren er meg, Lene Krone (tidl. Jensen), og jeg kommer fra Holmestrand. Siden 1992, da jeg var 13 år, har jeg vært aktiv i hestesporten med alt fra å være stalljente/eier/oppdretter, til å jobbe i administrasjon og som løpsfunksjonær innen trav og galopp. Jeg har tatt siviløkonomutdanning ved NHH og en to års utdanning ved Strømsholm. Jeg har bodd og jobbet rundt om i Norge og i utlandet. Fra 2001-2014 jobbet jeg i administrasjonen på Øvrevoll Galoppbane.

Da jeg utviklet hesteallergi på 1990-tallet bestemte jeg meg for å satse på allergivennlige Curlyhester. I 2003 fant samboer Alf Sæle og jeg drømmegården Krone Gård utenfor Holmestrand. I 2006 ble familien vår komplett da lille Samuel ble født.


Oppdrett av allergivennlige American Curly Horses

I år 2000 kjøpte jeg tre hopper i USA, fikk de bedekket der og tok dem hjem til Norge. Dette var de første Curlyhestene i Norge. Siden har vi drettet opp 34 føll, de fleste har blitt eksportert til Tyskland, Sverige og Storbritannia, og finnes nå i de fleste land i Vesteuropa. På de meste hadde vi seks avlshopper, et par avlshingster, samt unghester. Se curly.no for mere info.

Etter at min samboer fikk kreft i 2014 ble alle hestene solgt eller satt bort på fôr. Alf døde i 2015. Etter det har jeg et lite oppdrett av miniatyr Curlyhester, samt vår flaggskip avlshingst *Idaho Dream til avlstjeneste.


Forhandler av probiotika til hest

I 2000, da curlyhestene skulle reise fra USA til Norge, så ga min "hestementor" i USA meg en tube Probios. "Gi dette til hestene før avreise", sa hun. Som sagt så gjort, og hestene var fine i magen på hele den 82 timer lange reisen med åtte av- og pålastninger. Senere prøvde jeg å få tak i probiotika i Norge men det var ikke lett! I 2002 begynte jeg å importere Probios til eget bruk. Ryktet spredde seg og i 2005 ble jeg forhandler for Probios i Norge. Senere ble jeg forhandler for Vita Royal Products i Europa og det mest populære produktet er Pure Probiotics, den reneste og mest konsentrerte probiotikaen på markedet.


Finmaskede høynett

I 2008 utvidet jeg virksomheten til å forhandle finmaskede høynett, og var den første i Norge til å selge disse. Jeg anser høynettene til å være et kompletterende produkt til probiotikaen. I 2012 fikk jeg agenturet til Caisas (Slowfeeding ®) høynett i Norge men selger også Shires høynett og andre Shires produkter. Jeg har landets største utvalg av finmaskede høynett.


Vita Royal hestefôr og produkter

I 2008 ble jeg introdusert for Vita Royal og fikk treffe flere av deres representanter i Florida i 2009. Siden 2011 har jeg importert fôret og tilskuddene fra Vita Royal til bruk både til egne hester og til salg. Vita Royal sin grunnlegger Linsey McLean har vært mentor for meg i åresvis fram til hun døde i 2019. Hun var en brilliant biokjemiker og foregangskvinne innenfor miljømessig påvirkning på mennesker og dyr.


H-trap kleggfelle / hestebremsfelle

Siden 2012 har jeg solgt kleggfeller fra Insective i Nederland; H-trap og HF-magnet


Jeg importerer også andre hesterelaterte og hunderelaterte produkter som er ellers er vanskelige å finne i Norge.


Oppdrett av storpudler

Siste skudd på stammen er oppdrett av phantom storpudler, som startet i 2010 med Ella fra Sveits. Les på Kennel Dream Poodles om oppdrettet. Per 2023 har jeg hatt 18 kull.


Firmaet og nettbutikken drives siden 2018 av min nye mann, Peter Krone og meg som en familebedrift. Vi er i ferd med å finne nye spennende produkter for det norske markedet.


Lene Krone
Hvittingfossv 373
3089 Holmestrand
Telefon: 93803906 8-16 hverdager
E-post: Lene@curly.no
Internett: www.curly.no
Org.nr: 982 055 679 MVA
Kontonr: 9710 10 25652

©2016 Lene Krone