Kennel Dream Poodles

Phantom Standard Poodles of Norway
Tofargede Storpudler

Hovedside curly.no * Hovedside pudler

Våre avlshanner: Arsène * Absolute

Våre avlstisper: Jaffa * Kaia * Kitty * Awesome * Angel * Lucky

Pensjonerte hunder: Nestor * Ella * Aida * Lokina * Liesel * Dolly

Andres hunder: Elron * Dennis * Evita * Elvis

Valpekull: A-kull * B-kull * C-kull * D-kull * E-kull * F-kull * G-kull * H-kull * I-kull * J-kull * K-kull * L-kull

Planlagte kull: 2022/2023

For nyheter sjekk vår FACEBOOK-GRUPPE DREAM CURLIES AND POODLES

Email Lene@curly.no for info


Vi har fått nytt domene: www.dreampoodle.no
Sjekk våre valpeplaner for 2022 / 2023.
Vi har hentet en ny hann i Tyskland! Klikk på Absolute i menyen.
Vi har beholdt en tispe fra L-kull! Klikk på Lucky i menyen.

OBS! Vi dretter bare opp storpudler (og hverken mellom-, dverg- eller toypudler)! Storpuddelen finnes i størrelse fra 45 cm til 62 cm og noen er også "oversize"; opp til 70 cm i skulderhøyde. Valpene fra oss har variert i størrelse over hele spekteret, avhengig av hvem som er foreldre og hvilke gener som slår igjennom fra stamtavlen.

Informasjon

Vi startet det første oppdrettet av phantom-fargede pudler i Norge i 2010 med Ella, den første phantompuddel importert til Norge. Fremdeles er det kun oss samt noen av våre valpekjøpere som avler phantom storpudler i landet.

Phantom er tofargede pudler, mørk farge på kroppen og lysere tegnigner. Dette er favoritt-puddelfargen vår og gir hundene et flott uttrykk. Om man vil kan man klippe dem i tradisjonell puddelklipp eller man kan klippe dem jevnt kort over det hele og da får man et helt annet inntrykk av hunden enn det tradisjonelle puddelutseendet. For den som ønsker en hund med de fine puddel-egenskapene, nevnes kan allergivennlig, røytefri, luktfri, allsidig, meget intelligent og ikke minst fantastisk gemytt, men som kanskje vil ha en hund som ser annerledes ut, så er dette den perfekte hunden.

Tofargede pudler er veldig populært nedover i Europa og i Nord-Amerika men er ikke godkjent av Norsk Kennelklubb som korrekt puddelfarge. Heldigvis har Norges Hunder Landsforbund godtatt oss, her får vi stamtavler, og registrerer valper med godkjent farge. Vi kan stille ut på offentlige utstillinger og oppnå både nasjonale og internasjonale championater (gjennom det internasjonale hundeforbundet Alianz). Vi slipper å reise helt til Tyskland som vi gjorde for Ellas avlsgodkjenning.

LITT OM PHANTOM FARGE:

Svart grunnfarge med lysere tegninger er vanligst, brun eller grå grunnfarge kan også forekomme. De lyse områdene kan variere fra rød (ser ut som brun) og videre via "tan", aprikos og til krem (som evt er nesten hvit, eller sølvgrå i nyansen). Fordi Black & Tan er en vanlig betegnelse på lignende farge i andre raser så blir ofte alle Phantom med svart grunnfarge kalt for Black & Tan selv om de egentlig er en mørkere eller lysere nyanse. OPPDATERING: Nå har det i noen år hett Fawn som en samlebetegnelse for rød, aprikos og krem. Vi har registrert valpene nå da sort & fawn for de tofargede. Men det skal gå tilbake til å hete rød og aprikos.

GENETIKK:

Phantom forekommer langt tilbake i puddelhistorien men fordi genet er recessivt kan det ligge skjult i mange generasjoner. Først når en hund arver genene fra begge foreldrene kommer det til syne. For at en hund skal være synlig phantom må den ha to gen for phantom på K-lokus, minst et gen for phantom på A-lokus og minst et gen for svart på E-lokus (extention). Med ensfargede foreldre som er bærer av genene er det liten sannsynliget for at valpen får de rette genene fra begge to og blir en phantom, men det hender innimellom. For oss som avler phantom til phantom så er det lettere, da blir de fleste valpene phantom, og noen fawn hvis de arvet gen fra fawn fra begge foreldrene, da synes nemlig ikke phantomtegningene selv med fullt genoppsett for phantom på både K-lokus og A-lokus.

I Norge finnes det en voksende gruppe phantom storpudler, de aller fleste er enten importert eller oppdrettet av oss.

Våre to første hunder Ella og Nestor er våre egne familiehunder og kjæledyr, i tillegg til å være avlshunder (nå pensjonert). De går løs på gårdstunet, er med oss overalt og deler gleder og sorger med oss. Alle er familiehunder med utmerket gemytt. De andre hundene bor hos fantastiske fôrvertfamilier maks en time reisevei unna oss.


HISTORIKK:

År Hendelser
2010 Ella of Flying Curls ble importert fra Sveits etter tre års ventetid. Alt startet med Ella. Klikk på Ella for å lese historien om hvordan det gikk til at Ella kom til oss, og reisen vi har hatt med henne.
2011 Da var ikke flerfarget puddel akseptert i NHL ennå. Vi reiste til Ingolstadt i sør-Tyskland for avlsgodkjenning av Ella
2012 Ingen avlshann i Norge ennå. Vi reiste til Tyskland for parring av Ella, og fikk A-kull. Beholdt AIDA Dream fra A-kull. Fant en ung hann i Tyskland og importerte Colour Royale NESTOR von der Silbermöwe
2013 Ella og Nestor fikk B-kull
2014 Aida og Nestor fikk C-kull
2015 Vi importerte tispene Grand Royale LOKINA von der Silbermöwe og Grand Royale LIESEL von der Silbermöwe fra Tyskland. Ella og Nestor fikk D-kull, hvor jeg beholdt jeg tispen DOLLY Dream
2016 Aida og Nestor fikk E-kull
2017 Aida og Nestor fikk F-kull. Lokina og ELRON Dream fikk G-kull. Nå hadde jeg lenge lett etter nytt blod og importerte den røde hannen ARSÉNE Kingdom of Red Elegance fra Frankrike
2018 Liesel og DENNIS Dream fikk H-kull. Vi dro til England for parring av Dolly, for å få inn nytt blod, det resulterte i I-kull.
2019 Lokina fikk J-kull og Liesel fikk K-kull, begge med Arsène. En tispe fra oss, Duchess Kornelia Dream fikk også et kull med Arsène hjemme hos sin eier. Fra disse tre kullene har vi beholdt/kjøpt fem phantom tisper; JAFFA Dream, KAIA Kahlua Dream, KITTY Dream, Angelic Dream og Awesome Dream
2020 Ingen kull, men på leting etter nytt blod igjen. Hannen ABSOLUTE Dream Ever And Again blir født i Tyskland.
2021 Importerte ABSOLUTE Dream. EVITA Dream fikk L-kull med CHEZ Kingdom of Red Elegance, en rød hann som jeg også importerte fra Frankrike for tre år siden. Jeg har beholdt LUCKY Dream fra L-kull


MER OM OPPDRETTET:

Registrering og utstilling:

Jeg er medlem av Norsk Puddelklubb (NPK) og Norsk Kennel Klub (NKK) og Norges Hunders Landsforbund (NHL). Jeg står på oppdretterlisten til NPK og jeg har registrert kennelnavnet Dream Poodles hos NHL og deres moderorganisasjon Alianz Canine Worldwide. Hos NHL behandles alle pudler uansett farge likt og vi kan stille ut og premiere flerfargede pudler. Jeg registrerer valpekullene hos NHL. Alle valpene er velkomne på NHL sine utstillinger, samt Alianz-tilknyttede utstillinger i utlandet. Valpekjøper kan selv registrere hunden i NKK hvis det er et ønske (den vil da få 'Ikke godkjent farge' på NKK-stamtavlen). Dette gjøres ved å sende inn NHL-stamtavlen til NKK og betale en avgift. Hunden kan da stille på NKK-utstillinger. Hvis den er ensfarget kan den bli premiert, hvis den er flerfarget får den en bedømmelse men blir disket pga fargen.

Valpestell:

Valpene blir født og oppdrettet i vårt soverom/stue. Jeg sover ved siden av valpebingen og passer på til hver eneste amming at ingen valper blir ligget på og at alle får die. De blir veid ofte for å sjekke at de tar til seg nok næring. Når de er gamle nok får de gå ut i egen luftegård og kan deretter gå selv inn og ut mellom luftegård og stue. Dette gjør at de blir tidlig stuerene.

Valpene får fôr av høy kvalitet. Jeg bruker Vom Puppy råfôring. Valpene blir også tilvendt tørrfôr (kaldpresset og/eller frysertørket, ikke ekstrudert). Hver valp blir forsikret individuelt fra fem ukers alder så når valpekjøper overtar valpen og forsikringen så er det ingen karenstid lenger.

Valpene får markekur etter veterinære anbefalinger, og de blir mikrochippet, utstedt kjæledyrpass og får veterinærattest.

Valpene venner seg til barn, andre hunder, katter, hester (og sau hvis det er om sommeren). Jeg er spesielt opptatt av god sosialisering og følger en plan hvor valpene fra tre ukers alder blir kjent med barn og voksne utenfor familien men i nærmeste krets. Fra fem ukers alder får valpekjøperne komme på besøk. Vi går turer med valpene og kjører dem i bil.

Matching med valpekjøperne:

Når valpene er sju uker gamle blir de mentaltestet med Volhards Valpeegnethetstest. Da får vi en pekepinn på temperamentet til valpene og hvordan eiere/familier de vil passe best hos. Når valpene er åtte uker gamle blir de vurdert av eksteriørdommer og vi kan da se hvem som kanskje vil være best egnet som utstillingshunder. Ut fra dette, samt våre egne observasjoner ved å bo sammen med valpene døgnet rundt, kan vi rådgi valpekjøperne om hvilken valp som vil passe best hos dem. Valpekjøpernes egne preferanser fra å treffe og interagere med valpene tas også med i betraktning. Hittil har det vært veldig god match i de aller fleste tilfeller.

Vi har valpene til de er ca 10 uker gamle før de reiser til familiene sine. Dermed får valpene mye sosialisering med hverandre, oppdragelse fra valpemor og andre voksne hunder i familien. Dette gjør at valpene lærer god bitehemming og hundespråk. De rekker også å være med på mange nye ting sammen med flokken og med trygghet fra den. De er også så godt som stuerene når de reiser hjemmefra.

Helse:

Foreldrene til valpene er helsetestet. I tillegg til veterinærattesten, tester jeg også at valpene har god urinkonsentrasjon. Jeg er ekstremt interessert i genetikk og hundehelse. Hos storpuddel er genetisk variasjon den viktigste arbeidsredskapet for avle friske hunder. Jeg er stadig på utkikk etter nye blodslinjer for å øke den genetiske variasjonen. Valpene selges med en omfattende helsegaranti.

Om oppdrettsvirksomheten

Du kjøper valpen fra firmaet Lene Krone som er et eneeierforetak drevet av ekteparet Peter Krone og Lene Krone. Foretaket driver med hesteoppdrett, hundeoppdrett, import og eksport av hunder, hester og varer, samt nettbutikk, på Krone gård i Holmestrand. Firmaet ble enhetsregistrert i 2000 og er også registrert i foretaksregisteret og merverdiavgiftsregisteret. Som valpekjøper betyr det at du har større rettigheter når det gjelder kjøp fordi kjøpet reguleres ved Forbrukerkjøpsloven, og du kan få hjelp av forbrukerombudet ved en tvist.

Til tross for at vi driver firma, er dette et lite familieoppdrett. Siden vi startet har vi i gjennomsnitt hatt ett kull per år, og jeg legger sjela mi i hvert valpekull. Våre avlstisper lever som elskede familiehunder hos fantastiske fôrverter i nærheten og blir overdratt til fôrverten etter 1-2 kull.

Ved kjøp fra en vanlig hobbyoppdretter, regnes det som kjøp mellom private, og du er da prisgitt selgers vilje til å følge opp hvis det skulle være feil eller mangler ved valpen, om du ikke skal gå til sivilt søksmål. Jeg strekker meg langt for at du som valpekjøper skal være fornøyd.

Hvem er mva-pliktig?

Merverdiavgift er en omsetningsavgift på det endelige forbruket av varer og tjenester. I utgangspunktet skal det beregnes merverdiavgift ved all omsetning. Dette innebærer at alle varer og alle tjenester som omsettes innenlands, blir avgiftspliktige med mindre de er særskilt fritatt eller unntatt fra beregning av merverdiavgift.

Næringsdrivende skal registreres i Merverdiavgiftsregisteret når omsetning og uttak som er omfattet av mva-loven til sammen har oversteget 50 000 kroner i løpet av en periode på tolv måneder. Man skal altså legge til mva på (hele) den første fakturaen som overskrider grensen.

Et normalt valpekull selges for mere enn 50000 kr, så logisk burde de fleste oppdrettere være mva-pliktige. Det er mange som unnslipper dette og det godtas som regel av skattemyndighetene da de fleste hundeoppdrett går med underskudd (her regner man også inn utgifter til å stille ut og merittere avlsdyrene).

Jeg har 20 års erfaring fra hesteoppdrett og vet alt om hva det vil si å gå med underskudd på oppdrett. Hundeoppdrettet drives profesjonelt og med mål om å gå med overskudd etter hvert. Jeg har investert i seks avlshunder fra utlandet og flere fra eget oppdrett. Dette er oppfyllelse av en målbevisst langtidsplanlegging som startet i 2007.

Jeg har valgt å være merverdiavgiftspliktige fra første krone, og betaler også skatt av eventuelt overskudd. Det betyr imidlertid at du må betale mva på valpeprisen, akkurat som om du betaler mva for det meste annet du kjøper som forbruker.

Hvorfor kjøpe fra oss?

Jeg har brukt mange år på planlegging, leting og investering. Les på Ella sin side om historien som begynte i 2007. Tre år tok det før det var mulig å få kjøpt en phantom tispevalp. I 2012 var jeg heldig som fikk kjøpt en hannvalp med passende stamtavle. Phantom storpudler er sjeldne, det er bare en håndfull oppdrettere i Europa og de fleste hundene er i slekt med hverandre.

Fra 2012 sto jeg på venteliste hos flere tyske oppdrettere for en tispevalp til, som hadde avstamning som ville passe med vår hannhund. Tre år tok det før det var et passende kull med phantom tispevalper til salgs, og da slo jeg til og importerte like godt to tisper og en hannvalp i 2015.

Fordi det er mange av de samme blodslinjene som går igjen hos phantom storpudler bruker jeg mye tid på å lete etter nytt blod for å unngå innavl. Høsten 2017 fant jeg etter intens søken et kull med ensfargede røde valper med en ønskelig stamtavle. Jeg importere to hannvalper fra dette kullet. Å parre med ensfarget hund vil gi ensfargede valper som bærer phantomgener og normalt vil gi halvparten phantomvalper i neste generasjon. Dette er langsiktig arbeid hvor man planlegger mange år framover i tid, generasjon på generasjon. Totalt ti hunder har jeg importert fra Sveits, Tyskland og Frankrike.

Jeg har brukt, og bruker mye tid på å studere genetikken når det gjelder fargene og hvordan de nedarves. Målet er at hundene skal ha genene at/at og ky/ky, slik at de fleste valpene blir phantom og helst ingen sobel eller brindle. Noen av våre hunder bærer particolor eller brun, så dette er farger som kan dukke opp hos enkelte valper i framtiden.

Det viktigste er gemyttet. Jeg avler kun på hunder jeg føler har flott gemytt for en familiehund. Dernest skal de være friske og uten lyter og vi tar de helsetester som er relevante for dette. Jeg studerer genetiske sykdommer og gjør mitt beste for å unngå å doble opp på recessive sykdomsgener.

Eksteriøret er også viktig og jeg jobber for at valpene skal ha et godt eksteriør, og stiller ut avlshundene som et ledd i dette.

Som valpekjøper for en Dreampuddel så kommer du også med i vår "hundeeier-storfamilie" i den utstrekning du ønsker. Her har mange fått nye venner for livet. Ingen problem å finne pass for hunden din hos andre Dreamere hvis du skal reise bort. Jeg er også mentor for de av mine valpekjøpere som har en oppdretterspire i magen.

Eller i utlandet?

Hvis du ønsker en phantom storpuddel så har du valget mellom å kjøpe en i Norge eller gjøre som jeg gjorde, sette deg på venteliste hos aktuelle oppdrettere i utlandet. Hvis de i det hele tatt vil akseptere en kjøper fra utlandet. På grunn av reglene for import må valpen må rabiesvaksineres ved minst tolv ukers alder, og så vente minst tre uker til før den kan reise til Norge eller Sverige. De færreste oppdrettere er villige til å beholde valpen i sju-åtte uker ekstra med de utgiftene og merarbeidet (sosialisering, lære å gå i bånd, trene på å bli husren osv) det fører med seg, men hos enkelte kan du få det til mot å betale ekstra. Når du henter valpen vil du ofte oppleve å ikke treffe hverken valpens foreldre eller søsken, fordi valpene er avvent og foreldrene bor på fôr hos andre familier, og alle de andre valpene er solgt og reist for lenge siden.

Når du henter valp fra utlandet, skal det betales 25% merverdiavgift av valpen på grensen til Norge, samt at valpen må oppfylle kravene til import mht vaksinering og markekur. Du må også sette deg inn i hva slags stamtavle valpen har og hvilket forbund den er registrert i (det er et utall kennelklubber og hundeklubber som registrerer hunder i utlandet) og hva det innebærer for omregistrering til Norge.

Ved kjøp i Norge er alt lettere. Du kan besøke valpekullet, treffe foreldrene og oppdretteren før du bestemmer deg (det kan du i utlandet også men det blir en ekstra utenlandsreise på det). Det er lettere å holde kontakt med oppdretteren og lettere å levere valpen tilbake hvis det mot formodning skulle være noe galt med den eller det ikke fungerer hos dere. Det er lettere å sjekke referanser og ta kontakt med andre valpekjøpere fra samme oppdretter, samt treffe noen av disse hundene på forhånd hvis du ønsker.

Allergisk?

Jeg er selv allergisk mot pelsdyr, men reagerer ikke på pudlene. Skulle det vise seg at du ikke kan beholde valpen pga allergi så er det ikke noe problem å heve kjøpet. Vi har også allergivennlige Curlyhester og allergivennlige Sibirkatter. Jeg startet opp med Curlyhester i Norge i 2000 ved å importere de tre første Curlyhestene til Norge fra USA og har siden hatt 40 Curlyhester. Jeg har lang erfaring med allergitesting på hest.


Gå videre for å lese om venteliste, fôrvertordning, garanti og pris


Kontaktinfo:
Lene Krone
Hvittingfossveien 373
3089 Holmestrand
Tel 33051422 / 93803906
Epost: Lene@curly.no

Facebook: www.facebook.com/krone.lene

FACEBOOK-GRUPPE DREAM CURLIES AND POODLES

...

Press BACK in your browser to go back to previous page. --- No frames visible, stuck in somebody else's frames or is it wrong language? Go to the front page and start over.
Trykk på TILBAKE i nettleseren din for å gå tilbake til forrige side. --- Ingen ramme synlig, sitter du fast i andre sine rammer eller er det feil språk? Gå til forsiden og start på nytt.