Curly.no nettbutikk

VI FORHANDLER IKKE DISSE PRODUKTENE LENGER.

På denne siden: | Føllalarm SMART Single | Føllalarm SMART Master/Slave | WeeFoal 120 Drektighetstest | Dekken til nyfødt føll |

SMART Føllalarmer med innebygget mobiltelefon.
 • Har du opplevd å miste et føll eller ei hoppe fordi hoppa føllet uten at du var tilstede ved føllingen?
 • Har du opplevd av å bli utslitt av x antall våkenetter?
 • Har du opplevd å måttet ha hoppa i en liten innhegning eller på boks fordi du skal kunne følge med?
 • Skulle du ønske at hoppa kunne ringe deg på mobilen når hun var klar til å følle?

Dette er nå mulig, bokstavelig talt!

Les hva oppdretter Dag Lea på Stall Lea Avlssenter sier:
"Jeg er kjempefornøyd med føllalarmen. Jeg har brukt den på fem hopper foreløpig og den har varslet alle føllingene perfekt. Det ene føllet ville garantert omkommet om jeg ikke hadde blitt varslet og kommet til og åpnet fosterposen. Jeg har anbefalt føllalarmen til flere andre oppdrettere."

Travtrener Trond Andersen og Line Bergsund:
"Tusen takk for et virkelig godt produkt. Vi har blitt varslet ti minutter før følling på alle, og vi har fått SÅ mye mere søvn."

OVER 30 ALARMER SOLGT HITTIL!

Flere som har kjøpt SMART føllalarm(er): Galopptrener Knut O. Arnesen, veterinær Rune Skogen, veterinær Martin Hjelle, veterinær Hanne Lynne, The Norwegian Stud/Johan C Løken, JJ Horses/Jørgentvedt, Stall Vestpolen/Lura, Molland Gård/Robert Ruud, Travtrener Bjørn Gulbransen, Travtrener Steinar Holm, Stall Siggerud, Asbjørn Bakken, Dag Terje Kisen, Brit Elin Oftedal, Laila Laane, Per-Erik Hagen, Helene B Halvorsen, Lisbeth Fjellhaug, Gunnar Flåten, Arne Andreassen.

Den nederlandskproduserte SMART føllalarmen er den føllalarmen på markedet som har kommet lengst med teknologisk nyvinning.

Du får du et anrop fra hoppas mobiltelefon når føllingen starter.

Du kan ha hoppa på et stort beite, og du kan være hvor du vil i verden. Den eneste begrensende faktoren er mobildekningen i området.

Alle andre typer (ikke GSM) føllalarmer har avstand som en begrensende faktor hvor hoppa (senderen) ikke må bevege seg mer enn en viss lengde (ofte 70 meter) fra mottakeren. Med Smart slipper hoppa og ha på "sele" som mange andre føllalarmer som baserer seg på at du monterer en svettesensor på hoppa. Hoppa slipper kirurgisk inngrep som hos noen føllalarmer hvor en magnetsensor syes fast i huden på hver side av vulva.

SMART kan festes på grime eller gjord. Ulikt andre føllalarmer som festes på grima, unngår du med SMART falske alarmer når hoppa spiser og drikker. SMART måler vinkelen på detektoren og går av når hoppa ligger i føllingsposisjon (har veer), helt utstrukket. SMART kan programmeres til å ringe opptil fire nummer i den rekkefølgen du bestemmer, det kan være både mobilnummer og fasttelefon.

Det finnes også et system for de som har to eller flere hopper som trenger å ha på føllalarm samtidig, se nederst for Master og Slave systemet.


  Smart leveres i en spesialdesignet holder

 Smart inne i holderen

Smart plassert i en anti-rulle gjord
(gjord fås kjøpt, for hopper som
misliker å ha på grime/gnir av seg grima)

Smart plassert på grima


Avansert analysering av hoppas veer

Føllalarmen er utstyrt med en innovativ oppfinnelse og avansert programvare som analyserer hoppas veer. 
Du unngår falsk alarm når hoppa sover helt utstrukket (som om hun lå i føllingsposisjon).
Du kan konfigurere detektoren fra din mobiltelefon.

Status indikator

SMART Føllalarm har en hendig statusindikatorlampe.

Dette er en 3-farget lampe.
Den viser på et øyeblikk om batteriene er fortsatt gode og om nettverksdekningen er tilstrekkelig og om systemet ringer eller sender SMS.

SMS Status melding
Med SMART kan du be om en status-melding som inneholder informasjon om blant annet:

 • Hvilke telefonnummer som er programmert inn
 • Batterikapasitet
 • Mobildekning i prosent
 • Antall sendte SMS
 • Innstillinger mht til liggevinkel, sovedetektor, antall gjenoppringinger etc
 

Du kan også fra mobiltelefonen via SMS endre innstillingene ril SMART

Eksempel SMS statusmeldingkr 7950
SMART Føllalarm Single

Føllalarm til bruk på en hoppe om gangen, festes på grima
PÅ LAGER!

Pris: kr 7950 inkl mva

Antall:


SMART Master og Slave


Har du mere enn en hoppe som er bedekket i samme tidsrom? Med bare en føllalarm må du velge hvilken hoppe du skal sette alarmen på.

Men med SMART Master og Slave systemet setter du Master på en hoppe og kompletterer med så mange Slaver du vil.

Signalene går fra Slaven(e) til deg via Masteren. Maks avstand mellom Master og Slave er 25 meter.

Det betyr at du må planlegge litt. Sett Masteren på den hoppa du tror skal følle først. Sett Slaven(e) på den/de andre hoppen(e). Om natten eller når du ikke er i nærheten og du vil være sikker på at du får alarm fra en Slave, sørg for at hoppene er i nærheten av hverandre, f.eks. står i samme stall eller går i samme luftegård, eller i luftegårder ved siden av hverandre hvor det er usannsynlig at distansen mellom Master og Slave blir mere enn 25 meter.
kr 13330
SMART Føllalarm Master pluss en Slave

Føllalarmer til å feste på to hopper samtidig.

Bestillingsvare, ta kontakt om info om leveringstid[Det går an å kjøpe mange Slaver til en Master. Ta kontakt for pris.)

Pris: kr 13330 inkl mva

Antall:
WeeFoal 120 drektighetstest


Lurer du på om hoppa di er drektig? Denne enkle testen bruker noen dråper urin og måler hormonnivået til hoppa. Brukes fra 120 dager etter bedekning og fram til 300 dagers drektighet.

Den vanlige måten å sjekke drektighet på er å få veterinæren til å ta ultralyd, og dette er et viktig redskap, ikke minst for å fastslå om det er tvillinger eller ikke.

Men ofte kan det være greit å kunne bekrefte/avkrefte drektighet selv hjemme på stallen.

  For eksempel:
 • Noen hopper er det ikke så greit å ta rektal ultralyd på, f.eks. hvis det er en veldig liten ponni eller en miniatyr hoppe, eller en hoppe som stresser seg opp og sparker, eller som ikke vil stå i tvangsboks.
 • Noen hoppeeiere har ikke en reproduksjonsveterinær med bærbart ultralydapparat i sitt område og/eller må reise til dyreklinikk for å få det utført.
 • Alle hopper er ikke så greie å reise med.
 • Hoppa har føll ved siden som du helst ikke vil transportere.
 • Hoppa er rundere enn hun burde vært kan ha vært bedekket ved et uhell og du vil sjekke for sikkerhets skyld om hun er drektig eller ikke.
 • Du har hatt hoppa til bedekning og tok en tidlig ultralyd og hoppa var drektig og alt i orden, men du vil gjerne ta en ny sjekk utpå høsten
 • Du tok en ultralyd og hoppa ble konstatert IKKE drektig, men du har mistanke om at hun er drektig allikevel.
 • Du tror at hoppa er tom for hun kom tilbake i brunst, men begynner nå å bli vel rund (fordi en del hopper viser brunst SELV om de er drektige, så er det best å ta en sjekk).
 • Du har kjøpt en ny hoppe og har hatt henne minst 3 uker og hun har ikke vist brunst. Selgeren sier at hoppa ikke er bedekket, men mange har fått seg overraskelsesføll, så best å ta en sjekk.
 • Du har et hingsteføll som har blitt gående litt for lenge (mer enn 8 mnd) sammen med hopper og vil være sikker på at ingen har blitt drektige.
I mange av disse tilfellene kan det være greit å teste selv før du reiser til veterinæren. Obs obs, i tilfeller hvor du har mistanke om drektighet og vil sette abortsprøyte må dette gjøres så tidlig som mulig, så tilkall veterinær for ultralyd.


kr 370
WeeFoal 120

Drektighetstest ved urinprøve til bruk mellom 120 og 300 dager etter bedekning.

Holdbar til våren 2013 (obs, må oppbevares i kjøleskap)

10% rabatt ved kjøp av minst tre tester om gangen, dvs tre tester for under 1000 kr. Rabatten trekkes fra på fakturaen.


Pris: kr 370 inkl mva og inkl porto

Antall:
kr 275
Shires ChillCheeta Følldekken STOR hest

Nyfødte føll blir fort nedkjølt. Dette er et praktisk dekken som holder det nyfødte føllet varmt, og som er kjekt å ha den første tiden ved kalde netter og kjølige morgener, og ikke minst for føll som er født tidlig på året.

Dekkenet er fôret og paddet med pustende yttertrekk. Borrelås i brystet og på gjorden. Størrelse 76 cm, passer til nyfødte føll STOR hest, og litt eldre føll LITEN hest

Polyfill 200 gram. 210 denier yttertrekk.

Pris: kr 275 inkl mva

Antall:©2000 NOP Design